Cruising single Pro’s en Con’s

De thU9DCV264Noorse Fjorden… wilde ze graag een keer goed zien. Cruise leek daarvoor een ideale manier als je dit alleen wilt ondernemen. Op zo’n enorm groot schip –De Koningsdam–  terecht komen, samen met nog 3000 cruisegenoten… de consequenties daarvan had ik niet helemaal  voorzien. Maar eenmaal het risico van de isolatie en de mega afmeting van het schip mentaal onder controle… dan wordt het ineens toch een heel spannend avontuur.

De excursies zijn duur maar prachtig en heel goed georganiseerd. De fjorden van een unieke en indrukwekkende schoonheid. De service aan boord soms bijna ontroerend goed, zeker als men door heeft dat je single bent.  Ergens een gemeenschappelijke eettafel voor Singles Only… zoals al vaak in restaurants … daar was niet aan gedacht.  Je komt mede alleenreizigers dus ook niet tegen. Maar er is genoeg te zien, je kamer is prachtig, alle films op je TV te vinden, op je balkon zie je alles goed voorbij komen en het eten geweldig en enorm gevarieerd.

Absoluut hoogtepunten ? Kon Tiki museum !

 Hier het originele Kon Tike vlot !OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

En ook het museum van de grote Noorse Pool ontdekkings pioniers. Goed te zien hoe goed de honden ondergebracht waren!

P1040296

 

 

 

Midden de nacht door de enorme sluis van IJmuiden en rond 6 uur Amsterdam binnen varend, wat herinnerings spulletjes ..P1040315.

Het was goed!

P1040309

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *