Mijn Siberian.. Mijn Husky … Mijn sleehond.

Regelmatig komt de vraag een artikel te schrijven over ons ras, mijn visie over hun uiterlijk, hun werk en sport. En wat ik belangrijk acht in het proces van het handhaven ervan.

Maar dan… ik heb het allemaal al een aantal keren op geschreven en gepubliceerd. Ik zou eenvoudig in herhaling vervallen.

Nee, ik heb een  beter idee. Ik ga een selectie maken uit wat m.i. het beste is  ervan, het editen en dan samenbrengen. En vervolgens kijken of er een vorm te vinden is om het uit te geven.

Eens kijken, welke artikelen zou ik willen gebruiken  ? Het drieluik zoals gepubliceerd in de Hondenwereld in 1968 natuurlijk. Mijn Indian Summer in Willow ook. De geschiedenis van het ras aan de overkant van de Beringstraat. Mijn drie sleehondenverhalen, wat anatomie over de schouderligging en vererving. Mijn Moment en sleehondengebedje…

.. Ja, dat gaat prima lukken.  wpa154c999_06[1]

Hoe gaan we het doen ? Gewoon beginnen. Goed luisteren naar de adviezen van mijn coach Johann van Rossum – die ook een aantal artikelen zal illustreren. Hierboven alvast een voorbeeld van zijn  tekentalent. En ga verder maar op zijn website kijken.  Johann gaf zelf al 3 boeken uit, dus die kent de trails.

Welke vorm mijn creatie gaat krijgen ? Dat zien we wel als ik het definitieve manuscript op de tafel heb liggen.  Tot dan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *