“Dus zo noemen ze het….”

Synchroniciteit dus. Je was er blij mee in je jonge jaren hoewel natuurlijk af en toe de vraag opkwam  “Hoe kan dat nou? Wat toevallig nou toch “.

Maar toen kwam in 1993 dit boek op de markt. James Redfield heeft in een prachtig verhaal zijn scannen0004overtuiging en visie gestalte gegeven. Negen perkamente rollen (Insights) die gevonden worden in Peru – geschreven door een Monniksorde aan het begin van onze jaartelling -die voorzeggen dat begin 21 eeuw de manier van denken, leven en relatie tot mensen onderling ingrijpend zal gaan veranderen. Spiritueler, intuïtiever waaruit synchroniciteit volgt.

Interessant is zijn visie op het proces waarin wij energie aan elkaar onttrekken om zelf sterker te  worden en hoe dit proces om te draaien. Energie geven, maar niet ten koste van jezelf. 

 Toen ik recent  tot twee maal toe in een dergelijke situatie terecht kwam en mentaal doodmoe achterbleef,  schoot me Redfields visie hierop  weer te binnen.

scannen0002                          In de film wordt dit mooi zichtbaar gemaakt.

 Ja, er is iets aan het veranderen in ons denken. Spiritualiteit verlegt zich. We zoeken naar andere vormen. Voor onszelf, de wereld om ons heen. Naar elkaar toe.scannen0005

De boeken van Hans Peter Roel gaan hier op in en nemen het op pragmatische wijze  een niveau hoger. De schrijver geeft er workshops in.

De keerzijde van dit proces zal veelal chaos en agressie tot gevolg hebben. Ook dat ervaren we nu. Wereldwijd.

Maar wat staat er ook weer geschreven op de herdenkingsmuur van het Weterings Circuit in ons Amsterdam ?

                         “De zachte krachten zullen zeker winnen in het eind”

                          Henriëtte Roland Holst          

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *